снимки: , фейсбукБлагомир Коцев публикува снимки на среднощно чистене на града. От

...
снимки: , фейсбукБлагомир Коцев публикува снимки на среднощно чистене на града. От
Коментари Харесай

Варненският кмет извади маркуч през нощта и почна да мие Главната

снимки: , фейсбук

Благомир Коцев разгласява фотоси на среднощно почистване на града. От тях излиза наяве, че е мита централната пешеходна зона от хотел " Черно море " до площад " Независимост ".

Това е част от нова самодейност, за разчистване на града, която кметът разгласи преди дни.



Ето какво се чака да се случи още през днешния ден съгласно оповестеното от Коцев:

Тази събота, 27 април, слагаме началото на нова самодейност, с която всеки варненец може да даде образец за отговорно гражданско отношение. Ще почистим Варна благодарение на екипи на сметопочистващата компания, мобилизирани от целия район. На фокус са булеварди, улици, храмове, площади, междублокови пространства и градинки. За пръв път от доста години ще измием и колонадата на входа на Морската градина.

В акцията „ Мисли световно, действай локално “ ще се включат всички чиновници на общинските и районни администрации. Призовавам варненци и техните фамилии също да вземат присъединяване, като почистят пред своя дом, в своя двор и на улицата, на която живеят или работят.

За да подпомогнем искащите е основана организация за разпределяне на чували и ръкавици. В работните дни от тази седмица, както и в събота, във всяко районно кметство те ще се дават гратис на всеки, който пожелае.

В днешния Ден на земята приканвам всички да се замислим за нашия общ дом – пространството пред блока, мястото където изхвърляме битовия си боклук, града и страната, в които живеем.



От дребни във всяко българско семейство ни учат, че отговорността за чистотата, в която живеем, е персонално наша. Нека дадем образец на децата си, като помислим по какъв начин изхвърляме отпадъците си, какъв брой отговорно разделяме боклука, коя вехта мебел може или не може да влезе в контейнера за боклук.

Нека се отнасяме към градската среда по този начин, както почитаме домашната!

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР